Hyppää sisältöön

 

Tervetuloa Lakia-verkkokirjastoon!

Verkkokirjasto on siirtynyt käyttämään suojattua yhteyttä https://lakia.verkkokirjasto.fi. Jos sinulla on kirjautumisongelmia, tyhjennä selainhistoria ja käytä jatkossa tuota https-osoitetta. Halutessasi voit tallentaa sen suosikkeihisi.

  

  

    Verkkokirjastossa voit selata Lakia-kirjastojen kokoelmia.
 
Hakusanat voit kirjoittaa yläreunan hakukenttään tai halutessasi voit käyttää laajennettua hakua. Voit rajata hakua esimerkiksi kirjastoittain, aineistolajeittain tai julkaisuvuoden mukaan. Kirjautumalla kirjastokortin tunnuksella ja salasanalla voit uusia lainoja ja tehdä varauksia sekä muuttaa omia tietojasi. Käytössäsi on myös oma hylly, johon voit tallentaa haluamasi aineiston tiedot istunnon ajaksi.
 
Voit tehdä arvosteluja kirjoista, elokuvista tai levyistä ja vinkata niitä ystävillesi. Voit myös tallentaa omaan hyllyysi aineistoa pysyvästi ja vaihtaa itse kirjastokortin salanumeron.
 
Voit tehdä itse verkkokirjastossa normaalin varauksen oman kirjastosi aineistoon tai tilata seutuvarauksena jonkin muun Lakia-kirjaston aineistoa omaan kirjastoosi. Voit tehdä varauksen myös hyllyssä olevaan aineistoon. Seutulaina maksaa 2 euroa, kun se tilataan Isonkyrön, Kauhavan, Laihian tai Lapuan kirjastoihin ja 1 euroa, kun se tilataan Jalasjärven kirjastoon.
 
Lakia-kirjastojen kotisivut löytyvät seuraavista linkeistä:
 
Kieli Kieli
suomi suomi English English
Ohje kirjautumiseen Ohje kirjautumiseen

Järjestelmään kirjautumisessa on tapahtunut muutoksia. Järjestelmään ei enää tehdä uusia käyttäjätunnuksia vaan kirjautuminen tapahtuu kirjastokortin numerolla ja sen tunnusluvulla. Näin kaikki käyttäjät saavat jatkossa käyttöönsä ne toiminnot, jotka ovat aiemmin vaatineet käyttäjätunnuksen luontia (Oma hylly, Arvioinnit jne. ).

Jos kuitenkin kirjoitat teosarviointeja tai keskustelet teoksista ilman käyttäjätunnusta, kysyy järjestelmä, mitä nimeä sivustolla näytetään näiden yhteydessä. Nimeä kysytään vain ensimmäisellä kerralla.

Asiakkailla, joilla jo on olemassa käyttäjätunnus, voivat jatkossakin käyttää sitä kuten aikaisemminkin, myös sisäänkirjautumiseen.

 

Kirjastokortin tunnusluku on 4-numeroinen numerosarja. Jos kirjautuminen kirjastokortilla ja nykyisellä PIN-koodillasi ei onnistu, ole yhteydessä kirjastoosi, niin saat uuden tunnusluvun.